Etykiety

niedziela, 26 sierpnia 2012

22


 Rabarbar pod imbirową kruszonką :) 





   Do mojej kruszonki dodałam mój nowy zakup, musli z jagodami goji. Sante wypuściło na rynek dwa rodzaje nowych płatków. Z pewnością kupiłabym te drugie, czerwone które mają w składzie aż 30% szuszonych owoców. Jednak bardzo byłam ciekawa smaku jagód Goji i musiałam je kupić. W Tesco ich cena wynosi 6.99. Smakują, jak zwyczajne musli, smak nie porywa, ale gdy doda się do nich więcej owoców, albo zje z kakaowym mlekiem to są bardzo smaczne. Owoce Goji są nieco gorzkawe, w smaku podobne do rodzynek, ale są bardziej subtelne.
 Jagody Goji to owoce o dużej wartości odżywczej, gdyż zawierają: izoleucynę, tryptofan, cynk, żelazo, miedź, wapń, german, selen, fosfor, witaminy: B1, B2, B6 oraz E.
Z zawartością ponad 15% protein, 21 niezbędnych minerałów oraz 19 aminokwasów, jagody goji są uznawane za jedne z najbardziej wartościowych na świecie. Jagody goji zawierają 2500 mg witaminy C, w 100 gramach owoców, co stawia je na trzecim miejscu naturalnych źródeł tej witaminy w świecie, po południowo amerykańskim Camu camu oraz australijskiej śliwce kakadu (murunga, billygoat plum, Terminalia ferdinandiana).
 Skład musli: Płatki 82,8% (owsiane, pszenne, jęczmienne, orkiszowe 9,2%), rodzynka, jagody Goji 5%, inulina, jabłko suszone


12 komentarzy:

  1. Uwielbiam to musli, mam dzięki paczce od Sante. :) Jest pyszne. A Twoje crumble wygląda pysznie, przyznaję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadłam nigdy tego musli, ale jeśli jest z goji to na pewno musi być smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. imbirowa kruszonka *.* brzmi naprawdę smacznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. muszę gdzieś znaleźc w końcu to musli, bo ciekawa jestem jak smakuje:)
    a śniadanko świetne, gdzie Ci się teraz udało dorwac rabarbar?:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Dobrze odnaleźć w tym internetowym zamęcie drugą Emcię :D skąd wzięłaś rabarbar? mój już dawno zniknął :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z ogrodu, ale mam taki inny gatunek, bo gdzie widzę jakiś przepis to rabarbar jest tam czerwony :)

      Usuń
  6. Jeeej, aż mam ochotę to zjeść :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Imbirowa kruszonka brzmi intrygująco i bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ohoho,podziel się tymi pysznościami :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja niestety mam odwyk od rabarbaru bo odwapnia ponoć kości :/ ale z własnego doświadczenia wiem jak dobry jest po owsianką kruszonką :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Goji i inne superfoods ostatnio podbijają Polskę, wczoraj na festiwalu mieli całe jagodowe stanowisko :))kruszonka nęci !

    OdpowiedzUsuń